Educació Física

El passat mes de desembre per fer passar el fred, a Educació Física vam estar treballant la coordinació i les nocions de seqüència temporal mitjançant jocs i saltant a corda. Han adquirit moltes habilitats i han practicat salts de molts tipus. En aquests vídeos els diferents cursos ens ensenyen el que han estat practicant. Esperem que us agradi!

canciones-para-saltar-la-comba-720x340

 

A l’àrea d’educació física, durant aquest mes de desembre hem començat a treballar el salt a la comba. Aquest és un joc popular que ha existit durant molts segles en tot el món i per tant hem de seguir fomentant el coneixement i la seva difusió per tal que no desaparegui.

Per mitjà del salt a la comba treballem continguts com: el ritme, la coordinació, els salts, la resistència, entre d’altres. Des dels més menuts fins als més grans plantegem activitats segons les seves capacitats coordinatives, que òbviament van molt lligades al període psicomotor en el qual es troben. Al mateix temps, aquestes activitats ens permeten treballar tant de forma individual com grupal, aconseguint que els alumnes s’ajudin els uns als altres cooperant entre ells/es. A més a més, és un joc que es pot adaptar per a tots els nivells segons les habilitats i capacitats que tinguin cada nen/a.

Us pengem algunes de les fotografies que hem fet aquests dies. Pròximament penjarem alguns vídeos amb les coreografies que han preparat els més grans.

 

Durant aquesta setmana estem treballant diferents esports que els alumnes de cicle superior practicaran a la sortida esportiva que realitzaran el proper 26 d’octubre, a la zona esportiva de Vilafranca. Participaran 6 escoles de la comarca. Es faran grups barrejant l’alumnat de les diferents escoles i practicaran els jocs. Així coneixeran alumnes d’altres centres amb qui podran coincidir quan vagin al institut.

Cicle mitjà també ha practicat aquests esports a partir de jocs, com ara el Korfball, pitxi peu, mata-conills, mazaball, i handbol.

Les fotos que pengem a continuació corresponen al grup de 4t practicant Mazaball. És un esport federat mixt, on dos equips juguen a marcar gol a la porteria contrària. Es juga amb una massa i una pilota tova. Així, la pilota tant pot lliscar per terra com pot botar i ser batejada pels jugadors.

La propera entrada a la web serà destinada al treball de l’orientació a l’escola, amb motiu de la celebració de la cursa Vallmoranta que tindrà lloc a Sant Pere Molanta dissabte 17 de novembre. Us animem a totes i tots a participar a la cursa amb els vostres familiars, amics i amigues.

IMG 20181015 145259IMG 20181016 113039IMG 20181016 113119

Benvolgudes famílies i alumnes,

Hem començat un nou curs, i amb ell, les classes d’educació física. Aquest curs treballarem amb la metodologia cooperativa, on en petits grups, cadascun dels alumnes tindran un rol: secretari; ordre i animador; material; moderador. D’aquesta manera volem fomentar l’autoaprenentatge, el treball cooperatiu entre els companys de classe, la superació de reptes i el treball de l’autoconcepte de sentir-se capaç de superar les dificultats. Les activitats motrius podran tenir més d’una solució vàlida, i es respectarà el temps de cada grup per assolir els seus objectius. A més a més, el fet d’haver de llegir els reptes que hauran de superar, contribueix al treball de la comprensió lectora.

Cal afegir que també treballarem amb altres metodologies que hem treballat fins ara, com els jocs de gran grup dirigits, activitats analítiques per conèixer tècniques de diferents esports, l’ensenyament entre iguals, entre d’altres.

I després d’aquest breu resum del que farem, us deixem un recull de fotografies de les primeres sessions d’educació física, on vam treballar jocs cooperatius en gran grup, on l’objectiu era conèixer el joc com a eina per gaudir en el temps de lleure.