Cicle Mitjà

Els alumnes de cicle mitjà hem anat a Sant Sadurní d’Anoia a visitar la fàbrica de xocolata Simón Coll per tal de conèixer millor aquest aliment que tant ens agrada a la majoria.

Hem vist un audiovisual que ens explicava com va arribar aquest fruït a Catalunya i com es va començar a consumir.

També hem vist com s’elaborava des de el segle XIX fins als nostres dies, i algunes de les màquines que utilitzen per la seva producció des de que les faves de cacau arriben a la fàbrica.

Ah, el millor de tot, és que hem après coses que no sabíem tot jugant i provant tres classes de xocolata. Tanquem els ulls i deixem que la xocolata es desfaci lentament . Mmmmmmmm!

 

 

El passat dimecres 6 de febrer els alumnes de cicle mitjà vam fer una sortida a Barcelona i vam visitar la Casa Milà (la Pedrera) d’Antoni Gaudí. Vam fer un recorregut per dins de l’edifici i la guia ens va anar explicant tota la historia i les peculiaritats de l’arquitecte. També vam realitzar un taller que consistia en elaborar un trencadís amb trossos de rajola, una famosa tècnica de Gaudí. En acabar, vam anar a dinar al parc de la Ciutadella, vam jugar una mica i vam tornar a l’escola. Va ser una sortida molt interessant!!

 

 

EXCURSIÓ AL C.R.A.R.C DE MASQUEFA

El divendres 14 de Novembre, els alumnes de cicle mitjà vam anar a visitar el CRARC (Centre de recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya.

La visita ens ha agradat molt perquè a més d’observar de ben a prop: tortugues terrestres i aquàtiques, serps tropicals, cocodrils i caimans, iguanes i altres llangardaixos, serps… També ens han explicat moltes de les seves característiques i els hem pogut tocar.

Ens han explicat que els animals arriben aquí per diferents motius: perquè estan malalts i, un cop guarits, es retornen a casa seva; perquè han estat abandonats o simplement perquè els propietaris ja no se’n poden fer càrrec i per això porten els animals a aquest centre. Els animals exòtics també provenen de decomisos per tràfic il·legal.

La missió del centre és la rehabilitació de fauna silvestre autòctona amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural.

Després d’aquesta visita hem anat a un parc a dinar i a jugar una estona.