Hola famílies,

Durant aquest 1r trimestre hem fet moltes activitats i per això us volem explicar i ensenyar mitjançant un recull fotogràfic, tot el que hem anat realitzant!

Pel què fa a la llengua:

 • Els dilluns aprofitem el matí per explicar als altres companys i companyes què hem fet durant el cap de setmana.
 • A més a més també aprenem la dita de l'estació de l'any, que en aquest cas ha estat: "A la tardor, ni fred ni calor!". A partir de la dita també hem treballat la roba, els colors, etc.
 • A l'etapa d'educació infantil els contes són molt importants. A vegades hem fet feines més específiques i altres n'hem parlat a la classe. Els contes que hem anat presentant aquest trimestre són: En Tabalet, La senyora tardor, En dentetes, El tió dormilega. A més a més d’anar un cop al mes a la biblioteca on ens explicaven un conte.
 • En qualsevol activitat és important l'expressió oral, però també cal treballar de forma específica les lletres, el vocabulari… i això ho podem fer amb els racons. Hem confegit el nostre nom amb lletres magnètiques i hem treballat amb el llibre dels noms, per anar reconeixent els nens i nenes de la classe i relacionar-los amb el seu nom.
 • També hem reprès la maleta viatgera, ensenyant tot allò que heu fet a casa, explicant el conte o llibre que els ha agradat més, etc.
 • Per adquirir un domini i evolució en el traç de les grafies i escriptura, així com una millora en la prensió i en el control muscular, també fem grafisme. Comencem generalment amb un grafisme creatiu, ja sigui a la sorra, amb pintura, plastilina, etc., per després passar al full.

1. LLENGUA

Pel què fa a les matemàtiques:

Continuem treballant amb Innovamat, que parteix d'una metodologia més manipulativa, motivadora amb l’ajuda dels Crics i deixant que cada infant busqui estratègies i raoni per descobrir nous aprenentatges. Dins d'aquesta metodologia, trobem:

 • Tallers: hem explorat els blocs lògics, les construccions toves i hem començat a treballar els patrons (seriacions de 2 elements)

 

 • Racons: hem identificat blocs lògics ja sigui per la forma (cercle, quadrat i triangle) com per la mida (gran i petit), hem treballat les seriacions de forma manipulativa amb tot tipus de material, hem descobert les construccions magnètiques, hem reproduït models amb diferents materials i hem començat a treballar amb les tablets! Amb l'aplicació d’Innovamat, un cop a la setmana o quinzenalment, ajuda a reforçar allò que anem treballant a l'aula.

 

2. MATES

 

 

Pel què fa als espais d'aprenentatge:

Com hem esmentat abans, seguim la metodologia d'Innovamat i per aquest motiu també s'inclouen els espais d'aprenentatge, ja que a partir d'unes propostes de caràcter obert, els infants van descobrint i construint el seu propi aprenentatge. L'exploració que fan segons els seus interessos és igual d'important que l’enriquiment mutu que tenen a través de la relació amb els altres. Aquest curs, degut al Covid-19, no barregem grups d'infantil, però si que es fan diferents propostes. Als espais, els infants a vegades poden canviar quan decideixen o d'altres trien i es fan dos grups que la següent setmana canvien de proposta.

Els mestres Crics son els que proposen espais com el d'experimentació amb el Bor, el de construccions amb la Petra i el d'art amb el Mon. A aquests espais també hi afegim el de Joc simbòlic (la cuineta i la caseta)

3. Espais aprenentatge

 

 

 

 

 

Pel què fa als moments d'aula:

 • Aquest curs hem començat el projecte "Petjades". Tot va començar quan l’avi Pepet ens va demanar ajuda per obrir una maleta que tenia a casa seva. Allà hi vam trobar fotos antigues i mooltes revistes que els nens havien fet. Vam poder comparar amb revistes d’actualitat i a partir d’aquí vam fer una pluja d’idees de persones que es necessiten per crear una revista i així va ser com la nostra classe som els il·lustradors i les il·lustradores!
 • Un dia a la setmana venen el Richard i l’Amira, que a través de cançons i jocs ens ensenyen anglès. Aquest trimestre a més a més hem conegut al "Mouse"!
 • Els dilluns ve la Gemma per fer música i a banda d'ensenyar-nos cançons, també hem tocat algun instrument.
 • Ens encanta anar al gimnàs a fer psicomotricitat amb la Maite! Comencem escalfant per després poder enderrocar la muralla i a través de la pròpia vivència, ser conscients del propi cos, així com potenciar l'autoestima.
 • Altres moments de gaudi a l'escola és quan anem al pati a jugar al sorral o correm amunt i avall! També ens fa molta il·lusió celebrar els aniversaris dels amics i amigues!! Aquest trimestre hem celebrat el del Jan!

 

Esperem que en gaudiu molt i compartiu aquestes fotos amb els vostres fills i filles, perquè us puguin explicar amb les seves paraules i les seves emocions, el seu dia a dia a l’escola.

 

 Moltes gràcies per la vostra atenció!

1639654728584