Ens han adjuntat el post de la nostra web sobre la participació de la nostra escola com a escola somrient. Per veure l'enllaç, cliqueu aquí.

Seguint la línia del curs passat continuem formant part del Projecte CUEME de la Diputació de Barcelona. Aquest curs els encarregats de gestionar la cooperativa són els alumnes de 5è.

Aquesta cooperativa és de caire social i totes les activitats estan pensades per recaptar diners i a final de curs fer l’entrega per a què la dediquin a millorar aspectes socials dels slums de Bombay, sobretot pel que fa referència a què els infants de l’ Índia puguin accedir al món de l’educació i també per garantir la igualtat de gènere.

Ahir vam fer la presentació del programa de Sonrisas de Bombay: Escoles somrients, a tot l’alumnat de l’escola, realitzant diferents activitats adaptades a cada nivell.

Aprofitant que els nostres llimoners i el taronger estan plens de fruita hem iniciat la nostra primera activitat de capta de diners. EL PROPER DIA 20 DE DESEMBRE aprofitant que celebrem la festa de Nadal podreu adquirir bosses amb aquests cítrics fent el donatiu que considereu convenient (caixa inversa).

L’alumnat de 5è gestionarà aquesta activitat i s’ubicarà al vestíbul de l’escola.DSC09525 CopiaDSC09526 CopiaDSC09529 CopiaIMG 20191217 094726 CopiaIMG 20191217 144819IMG 20191217 153119

 

 

 

El passat 27 de novembre va venir a l'escola el Jorge, representant de l'ONG Sonrisas de Bombay. Durant el matí va fer dues xerrades dirigides als alumnes de primària on els va explicar la situació de pobresa que viuen molts infants. Sobretot vam incidir amb la importància de l'educació per tal de poder donar sortida als nens i nenes. Els va explicar que la situació de les nenes a l'Índia continua sent critica, estan desprotegides pel fet de ser dones, menors i pobres. A mes de la dicriminació de gènere se sumen altres problemes socials com els matrimonis infantils: el 47% de les nenes es casen abans de complir els 18 anys.

Aquest curs ens han fet una proposta de col·laboració amb el projecte d'ESCOLES SOMRIENTS. Es durà a terme en el cicle superior , relacionat amb el projecte "Etwinning". Es faran intercanvis en llengua anglesa per correu ordinari i també establirem contacte via Skype per tal de dur a terme converses amb els companys d'altres escoles de l'Índia de caire cultural.

Cada classe d'una Escola Somrient apadrinarà una aula amb nois i noies de la mateixa edat a l'Índia.

Els estudiants durant el curs hauran participat en activitats de sensabilització i de recaptació de fons.

Per veure les cartes que ens arriben de Sonrisas de Bombay, cliqueu aquí.

Imatge del regal que ens han enviat.

20191023 142252

IMG 5222IMG 5223IMG 5225IMG 5226IMG 8276IMG 8280